Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart med förlängt omställningsstöd

Många företag, särskilt inom besöksnäringen, tappade stora delar av sin omsättning under sommarmånaderna jämfört med föregående år. Nu förlänger regeringen möjligheten att ansöka om stöd. Arkivbild.Bild: Ali Lorestani/TT
Omställningsstödet för företag förlängs för att gälla även maj, juni och juli. Från den 19 oktober går det att söka stödet via Skatteverket, uppger regeringen.
”Omställningsstödet är viktigt för att överbrygga den akuta krisen och samtidigt underlätta för företag att ställa om och anpassa sin verksamhet”, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP), i en skriftlig kommentar.
Företag som haft ett visst omsättningstapp under dessa månader kan söka stödet. För maj kan stöd beviljas företag som tappat 40 procent av sin omsättning jämfört med motsvarande månad året före, maximalt 75 miljoner kronor per företag. För juni och juli gäller ett omsättningstapp på 50 procent – och som mest 8 miljoner kronor per företag.
Förslaget om förlängningen godkändes av EU-kommissionen tidigare i veckan. Regeringen arbetar samtidigt med en ansökan till kommissionen gällande ett högre maxbelopp även för juni och juli till de allra största företagen.
Gå till toppen