Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man inför rätta misstänkt för två mordförsök på sin bror

Flera personer blev vittnen till hur en skåpbil accelererade och körde på en man på Norra Grängesbergsgatan i augusti i Malmö. Nu åtalas en 50-årig man för två mordförsök på sin bror – inom loppet av en månad.

Polis och ambulans kallades till Norra Grängesbergsgatan på kvällen den 26 augusti där en man uppgavs vara skadad. Nu åtalas hans bror för två fall av mordförsök.Bild: Patrick Persson
Flera vitten berättar i förhör att de såg en skåpbil köra på en man när han stod och pratade i telefon vid Norra Grängesbergsgatan den 26 augusti.
Mannen föll till marken och skåpbilen avvek från platsen. När ambulansen kom var mannen vaken och hans skador var inte livshotande.
Den som satt bakom ratten på skåpbilen var mannens yngre bror, en 50-årig man. Enligt flera vittnen ska relationen mellan bröderna vara konfliktfylld, och den påkörde mannen menar att kollisionen var avsiktlig.
Själv hävdar den misstänkte brodern att det var en olycka då han gasade för att väja för en cyklist, och att han oavsiktligt kört på sin bror. Orsaken till att han avvek från platsen ska ha varit att han hamnade i chock.
50-åringen misstänks också för att tidigare under augusti ha försökt köra på sin bror, men misslyckats. Övervakningsfilm visar hur mannen sitter på trottoaren utanför en butik i centrala Malmö, varpå samma skåpbil kör förbi flera gånger. Sista gången tvingas mannen hoppa undan för att inte bli påkörd.
Den misstänkte brodern hävdar att denna händelse inte har ägt rum. Han åtalas nu för mordförsök i två fall.
Gå till toppen