Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mattias utröstad ur ”Idol”

”Idol”-äventyret är över för Mattias Nederman. Hans tolkning av Sam Smiths ”Stay with me” övertygade inte tittarna tillräckligt. – Det är skittråkigt, jag har haft sjukligt kul på den här resan. Men alla är skitbra, vem ska åka ur, liksom? säger Nederman.

Mattias Nederman fick minst antal röster i fredagsfinalen "Idol". Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Veckans tema var ”vinnarlåtar”, det vill säga låtar som belönats med exempelvis P3 Guld- eller Grammypriser.
Ett exempel på det är Destiny's Childs hitlåt ”Survivor” som belönades med en Grammy 2002 och som sjöngs av Paulina Pancenkov 2020.
Det framträdandet föll juryn i smaken.
– Det här var den mäktigaste starten jag sett på en fredagsfinal på väldigt länge. Du sjunger magnifikt och hela din kropp är med på budskapet du sjunger, sade Nikki Amini.
Herman Silow, som valde att framföra Beyoncés ”Crazy in love” med brittisk leverans - ”aristokratengelska” enligt Anders Bagge - fick höra att hans framträdande kan bli en viral succé och Caspar Camitz version av Alicia Keys Billboardetta ”Fallin'” gjorde juryn mållös.
Tuffare var det för Niklas Hultberg som, på diplomatiskt vis, fick höra att hans tolkning av ”We are young” var ”bra i refrängerna”. Även Nova Luther hade uppförsbacke när det gällde att övertyga jurykvartetten, och kämpade mot tårarna sedan hon fått höra Nikki Aminis och Alexander Kronlunds vittna om sin brist på övertygelse efter Luthers framträdande.
Men det var Mattias Nederman som fick respass. Jurymedlemmen Anders Bagge flaggade för att han svajade i tonträffarna under sitt framträdande, och när tittarrösterna räknats stod det klart att det inte blir fler stunder på scen i ”Idol” i höst för skåningen.
– Jag har inte riktigt hunnit landa i det än. Jag känner att jag hade mer att ge. Jag fick en chans att göra det jag drömt om i hela mitt liv. Det är trist att det tar slut här, men så är det, säger han.
Fakta

De är kvar i "Idol"

Paulina Pancenkov

Herman Silow

Niklas Hultberg

Caspar Camitz

Ella Hedström

Nadja Holm

Simon Karlsson

Nova Luther

Gå till toppen