Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt farligt föremål på Amiralsgatan var ofarligt

När polisen hittade ett misstänkt farligt föremål under viadukten vid Rosengårds centrum spärrades stora delar av Amiralsgatan av och bombtekniker kallades in. Föremålet visade sig senare vara ofarligt.

Bild: Patrick Persson
Strax innan klockan 22 fick en polispatrull syn på ett misstänkt farligt föremål under viadukten vid Rosengårds centrum, i närheten av Amiralsgatan.
Flera polispatruller ryckte ut och spärrade av stora delar av Amiralsgatan, gångbroar över Amiralsgatan och området kring Rosengårds centrum.
Bombtekniker undersökte föremålet och vid 23.20-tiden var man klara och kriminalteknikerna tog vid för att göra en brottsplatsundersökning.
Det visade sig senare att föremålet var ofarligt. Polisen har ännu inte specificerat någon brottsrubricering.
Tidigare under dagen hittade polisen ett explosivt föremål på Hårds väg i Rosengård, men det finns i nuläget inget konkret samband mellan de två händelserna.
– Det finns inget som talar för att det finns ett samband mer än att det är likartade händelser i samma område. Det finns inget som pekar i den riktningen, men det ska undersökas närmare innan vi lämnar klart besked, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen