Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trots corona – Merkel omåttligt populär

En grasserande smitta och ett snart femtonårigt kanslerskap som går mot sitt slut. Trots det är Angela Merkel fortfarande omåttligt omtyckt bland tyskarna. – För min del får hon gärna sitta kvar, säger Hamburgbon Jutta Klusmann.

Mara, som inte vill uppge sitt efternamn, är ute på barnvagnspromenad på Viktualienmarkt i München. Merkels återhållsamma sätt är en viktig förklaring till hennes framgång, tror hon.– Hon är väldigt lugn och tar sig an saker på ett sansat vis, utan att utlösa hysteri, säger hon.Bild: Pontus Lundahl/TT
Det är popularitetssiffror som de flesta demokratiska ledare bara kan drömma om: 72 procent av tyskarna är nöjda eller mycket nöjda med den tyska förbundskanslerns arbete, enligt en opinionsmätning publicerad av public service-bolaget ARD tidigare i oktober.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen