Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Vart ska Malmös gångtrafikanter ta vägen?

Jag får se upp för lådcyklar och el-cyklister som kommer fort. Därtill kommer ungdomar på el-sparkcyklar, skriver Cecilia Larsson.Bild: Kallestad, Gorm
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Vi blir fler och fler som blir bortträngda från stadens gångbanor. Vart ska vi ta vägen? Utrymmet finns ju då cyklisterna använder gångbanor och gator mer än cykelbanan. Varför inte göra cykelbanan till gångbana?
Det är så jag upplever det då jag får se upp för lådcyklar och el-cyklister som kommer fort. Därtill kommer ungdomar på sina el-sparkcyklar och drar till exempel genom parker och lägger ”kurvor” snabbt så gruset stänker. Ibland varken ser eller hör jag att de kommer och skulle jag vingla till kan en olycka lätt hända.
Många gånger är det nödvändigt att gå åt sidan för att cyklisterna ska beredas plats. Men jag gör det högst ogärna, risken att bli påkörd finns ju.
Idag står det på skyltar att det är tillåtet att komma in i parker med cykel, men leda dem. Hur många gör det?!
Det är önskvärt att gränser sätts tydligt, kanske till och med förbud kommunalt, om var cyklister och fotgängare ska befinna sig och att de inte ska ockupera varandras områden.

Cecilia Larsson

Malmö
Gå till toppen