Annons

Annons

Annons

IK Pantern Herr

Flera Pantern-spelare sjuka – flera lag i division tre bekräftar coronasmitta

Söndagens match mellan IK Pantern och Halmstad Ravens har ställts in på grund av att flera spelare i truppen har insjuknat i corona. Och ytterligare matcher i division 3 lär ställas in eftersom att fler lag bekräftar smitta.

Text

Panterns tränare Joakim Tillgren.

Bild: AVDO BILKANOVIC

Annons

– Vi har inte fått svar på allas tester än, men det är ett gäng som visat sig vara positiva, säger Joakim Tillgren, tränare och sportchef i IK Pantern.

När upptäcktes detta?

– I onsdags kväll. En spelare hade känt sig lite smårisig och hade allmänna förkylningssymtom så vi tog det säkra före det osäkra.

Efter att det positiva provsvaret kommit skickades hela truppen på testning och flera spelare visade sig vara positiva.

Annons

Annons

– Flertalet har förkylningssymtom. Många var förvånade att de var positiva. Den som är sjukast har 38 graders feber och är öm i kroppen.

Utöver söndagens match mot Halmstad Ravens ställs även bortamötet mot Frosta på torsdag och nästa helgs match mot Helsingborg in.

– Vi håller på verksamheten i tolv dagar. Vi gör ingen större sak av det här utan det känns som vi är i trygga händer med vår läkare och vi hanterar det utefter Folkhälsomyndighetens föreskrifter.

Söndagens match ställdes in av Halmstad Ravens efter att en av deras spelare insjuknat efter förra helgens match mot Åstorp. Halmstad Ravens har ett konstaterat fall av covid-19 på en spelare och en ledare.

Joakim Lindskog, ordförande och lagledare i Ravens berättar att de skulle mött Glimma HK på torsdag men att Glimma ställt in matchen på grund av att de också har konstaterad smitta i laget.

Vilka åtgärder som kommer vidtas i Kirsebergs ishall är nu upp till kommunen.

– Vi som förening kan inte göra något, vi hyr ju bara hallen. Men jag hoppas att kommunen ämnar att göra det, säger Joakim Tillgren.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan