Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Formstarkt Vittsjö vill fälla FCR: ”Extra kraft och styrka”

FC Rosengård har ställt till det för sig i den allsvenska toppstriden och nu väntar ett formstarkt Vittsjö i en måstematch på en hösttung gräsplan.
– Vi är vana vi den, så det kanske blir lite tuffare för dem, säger förra FCR-spelaren Ebba Wieder.

Ebba Wieder håller undan för Göteborgs Rebecka Blomqvist. Den förra FCR-spelaren får mycket speltid i sin nya klubb och har kontrakt även nästa år. ”Det känns som att det var rätt steg för mig och jag trivs här i Vittsjö”, säger hon.Bild: AVDO BILKANOVIC
Den 22-åriga mittfältaren lämnade FC Rosengård och Malmö för Vittsjö GIK och en lägenhet i centrala Hässleholm. Hon trivs alldeles utmärkt.
– Då brukar det också gå bra, säger Ebba Wieder.
Men det har varit en till viss del skakig resa med förra årets allsvenska succélag, som hade svårt att få ihop det i början av säsongen och sladdade rejält i tabellen med bara någon enstaka poäng.
– Vi fick skador på några nyckelspelare och hade lite oflyt också i några matcher. Men vi har tränat på och blivit bättre och bättre, säger Ebba Wieder.
Så bra att Vittsjö nu har åtta raka matcher utan förlust och klättrat upp till femte plats i tabellen. Ebba Wieder har gått från komplementspelare i FC Rosengård till mer eller mindre given i Vittsjö med sexton starter på arton matcher så här långt.
– I början av säsongen var jag mer på en kant eftersom vi saknade många spelare. Nu har jag klivit in i mitten där jag trivs bäst. Jag tycker att jag tagit kliv, men vill bli ännu mer spelfördelare och styra tempot, säger Ebba Wieder.
FC Rosengård har haft det tufft efter det senaste landslagsuppehållet med tre raka matcher utan seger och bara två av nio möjliga poäng. De regerande mästarna är fyra poäng bakom ledande Göteborg med fyra omgångar kvar att spela.
– Alla matcher som vi har kvar nu är måstematcher om vi ska ha en chans, säger mittbacken Glodis Viggosdottir.
Känns det onödigt att ni hamnat i det här läget?
– Ja, men, såklart gör det ju det. Men vi får väl ta tag i oss själva och fortsätta, så får vi hoppas att vi gör vårt, sedan får se vad som händer.
Ebba Wieder känner att Vittsjö har allt att vinna mot FC Rosengård.
– Vi spelar på vår hemmaplan, där vi kan få extra kraft och styrka.
Är det tjockt och högt gräs som inte klippts på någon vecka?
– Haha, nej, vi vill också kunna spela fotboll, så planen ska nog vara i bra trim. Men den är ju lite mjuk nu vid den här tiden på året. Vi är vana vi det, så det kanske blir lite tuffare för dem.

Vittsjö har åtta raka utan förlust

Vittsjös siffror först
MotståndareResultat
Växjö (b)2–0
Eskilstuna (h)3–2
Växjö (h)3–1
Uppsala (b)1–0
Linköping (b)2–1
Djurgården (h)1–1
Piteå (b)0–0
Umeå (h)3–2
Gå till toppen