Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengård sumpade chansen: ”Vi kan inte titta på någon tabell överhuvudtaget

Släkten var värst när den sista lågan av hopp att nå guldet möjligen släcktes för FC Rosengård. Ebba Wieder slog hörnan som Mie Leth Jans kunde slå in från nära håll till 1–1.
– Vi kan inte titta i någon tabell överhuvudtaget. Vi måste sätta saker på plats och börja vinna matcher. Ingen placering är säker och inget löser sig av sig själv, sa Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

Caroline Seger deppar efter den oavgjorda matchen mot Vittsjö.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Rosengård hade annars – skulle det visa sig i efterhand – en jättemöjlighet att knapra in på Göteborg och möjligen få dem att darra en aning, eftersom serieledaren också sensationellt tappade poäng genom att spela 1–1 mot Örebro.
– Vi måste sätta sakerna på plats och avsluta säsongen på ett bra sätt, sa Jonas Eidevall.
Både Mie Leth Jans och Ebba Wieder lämnade i vintras FC Rosengård för spel i Vittsjö, som nu alltså såg till att mästarlaget Rosengård tappade än mer i tabelltoppen.
Målskytten Mie Leth Jans tvingades för övrigt gå ut med vad som såg ut som en knäskada en stund senare.
– Det är tredje matchen i rad som vi släpper in mål på en defensiv hörna. Medan vi inte gör något på offensiva fasta, konstaterade Jonas Eidevall.
Nåja, på straff gjorde Rosengård mål. Redan i andra minuten fälldes Mimmi Larsson lite klumpigt i hemmalagets straffområde och Anna Anvegård satte straffen i mål obarmhärtigt.
I första halvlek hade Anna Anvegård ett par nicklägen och Caroline Seger något skott, men det hände inte så mycket. I andra halvlek var chanserna fler, men träffarna mot mål alldeles för få.
– Det är inget snack om det – effektiviteten är alldeles för dålig just nu. Det är inget att hymla med utan att det är väldigt frustrerande. Det är många faktorer som spelar in, men en är säkert att man tänker för mycket i sådana här perioder. Man har inte direktheten, sa Jonas Eidevall.
I stället var Vittsjö närmast segern när laget fem minuter före slutsignalen hade ett skott från nära håll i stolpen genom Emily Gielnik.
Mimmi Larsson skulle också få en jättechans att åtminstone teoretiskt ha kvar Rosengård i guldstriden under slutminuterna. Men när bollen damp ner nära mål framför henne fick hon total snedträff.
Nu väntar återigen ett landslagsuppehåll, där många Rosengårdsspelare ger sig iväg på uppdrag för sina länder. Bra eller dåligt?
– Det är klart att det är positivt att ha dem hemma. Då kan vi påverka saker. Men det som kan vara positivt är att när man kommer in i en sådan här period kan miljöombyte göra gott och bryta negativa tankar, funderade Jonas Eidevall.
Det ska alltså noteras att Vittsjö inför matchen berättade via sin hemsida att det finns coronasmitta i elitverksamheten. Samma besked som Rosengård tvingades lämna förra helgen.
Rosengårds sportchef Therese Sjögran var fåordig i ämnet utifrån föreningens och EFD (Elitfotboll Dams) policy.
– Jag vet inte om de här sakerna har påverkat oss. I övrigt har jag inga kommentarer, kan inte säga mer om det finns smitta kvar i vår förening på grund av sekretess.
Inga nyckelspelare saknades dock i den här matchen för Rosengård.
Från Vittsjös förväntade startelva saknades Clara Markstedt, Heather Williams och Quinn från Kanada.
Gå till toppen