Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

IBK Lund föll mot Sirius – trots sina nya landslagsstjärnor

Trots två supernyförvärv blev det förlust för IBK Lund i Uppsala. Nykomlingarna fick stryk av formstarka Sirius med 5–2.

Lunds tränare Johan Gustafson fick åka hem utan poäng från Uppsala.Bild: AVDO BILKANOVIC
Lundalaget är efter lördagens möte fortfarande poänglösa i innebandyns högsta liga. Sirius tog ledningen i första perioden och fem minuter in i andra kvitterade Lund genom Minna Karlsson. Men Sirius kontrade snabbt och när mittenperioden var slut stod det 3–1 till hemmalaget.
Tidigt i slutperioden utökade Sirius ledningen till 4–1. Reduceringen kom en stund senare av ett av Lunds nyförvärv – tjeckiska landslagsstjärnan Denisa Kotzurová. Hon har tillsammans med sin landslagskamrat Michaela Mlejnková anslutit till Lundalaget i veckan. Till vardags spelar de i det tjeckiska topplaget FBC Ostrava i högstaligan.
– De gjorde en lovande debut. Jag är överlag nöjd med deras insats. Jag tror vi kommer se många poäng från deras sida framöver, de skapade mycket på planen idag, säger Lundatränaren Johan Gustafsson.
Tjeckiskorna har bara hunnit träna med laget tre gånger.
– Det blir bättre och bättre ju fler träningar de får i sig. Vi försöker lära dem och hjälpa dem så mycket som möjligt för att de ska kunna acklimatisera sig. Det är en omställning och mycket nytt för dem.
Men trots de två nyförvärven kunde Lund inte vända på matchen. Slutresultatet blev 5–2 till Sirius.
– Hade vi satt våra chanser i början hade det varit en helt annan match. Det inte den mest välspelade matchen om man säger så, säger Johan Gustafsson.
Gå till toppen