Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SN: Vi förhandlar inte via regeringen

Det politiska motståndet mot regeringen formeras och knivarna vässas. Den ansvariga ministern bjuder samtidigt in arbetsmarknadens parter till samtal. Men Svenskt Näringsliv klargör att förhandlingar via regeringen inte är aktuellt.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.Bild: Thommy Tengborg/TT
De så kallade las-förhandlingarna mellan arbetsmarknadens parter kraschade på fredagen när LO:s styrelse enhälligt sade nej.
Däremot beslutade sig arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv (SN) och de privatanställda tjänstemännens fackliga organisation PTK att säga ja till en uppgörelse.
Nu är frågorna om vägen framåt många, men de exakta svaren är få.
Klart är att förhandlingarna – som bland annat berör anställningsskydd, turordningsregler och kompetensutveckling – föregås av ett lagförslag från en utredning, som i sin tur grundas på januariavtalet mellan regeringen och Centerpartiet (C) och Liberalerna (L) – som båda tryckt på för förändringarna.
Samtliga LO-röster som kommenterat beslutet om att säga nej säger att den politiska inblandningen i arbetsmarknaden i form av lagförslaget gjorde att det inte gick att gå vidare. Förslaget är alltför obalanserat, till arbetsgivarnas fördel, anser LO.
Nu formeras det politiska motståndet på båda sidor av regeringen. C underströk i fredags att partiet är redo att gå till extra val i frågan.
Samtidigt återupplivade Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt sitt hot om en misstroendeförklaring – vilken troligen skulle få en majoritet i riksdagen – om statsminister Stefan Löfven (S) ”slår sönder den svenska anställningstryggheten”.
Mycket hänger alltså i luften. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) sade på fredagskvällen att hon bjuder in arbetsmarknadens parter till samtal i nästa vecka.
Frågan är då vad dessa samtal ska kunna ge. I en skriftlig kommentar till TT säger Mattias Dahl, vice vd på Svenskt Näringsliv:
”Vi pratar gärna med arbetsmarknadsministern varje dag om nödvändiga reformer. Däremot förhandlar vi inte med våra fackliga motparter genom regeringen eller andra ombud. När det gäller las-förhandlingarna så har vi och PTK sagt ja till den gemensamt framförhandlade uppgörelsen. Det är LO som sagt nej. Vill regeringen att parterna ska enas bör samtalet ske med LO. Vi andra är redo att skriva på.”
Nordmarks pressekreterare Jennie Zetterström säger till TT att ministern ska skicka inbjudan i början av nästa vecka, och att det inte är fråga om förhandlingar. Nordmark vill träffa parterna var för sig och förhöra sig om läget och möjliga vägar framåt.
Statsvetarprofessor Tommy Möller säger till TT på lördagen att ”mycket talar för att det rycker närmare en regeringskris” och att ”Löven sitter i en rävsax”.
LO uppger för TT att det för närvarande inte finns några kommentarer om Nordmarks invit om samtal.
Fakta

Utredningens förslag

Parallellt med parternas förhandlingar om nya las-regler har politikerna, i enlighet med januariavtalet mellan regeringen, C och L, beställt en utredning, vars förslag ska gälla om inte fack och arbetsgivare lyckas enas. Utredningen lades fram i juni och har följande innehåll:

Arbetsgivare får undanta fem personer från turordningsreglerna vid uppsägningar. I dag gäller max två personer och då enbart för företag med högst tio anställda.

För att omplaceras ska en person kunna ta sig an de arbetsuppgifter som erbjuds utan upplärning.

Vid lika anställningstid avgör arbetsgivaren själv vem som får vara kvar när uppsägningar sker på grund av arbetsbrist.

Kompetensutveckling ska erbjudas alla anställda som varit anställda i minst sex månader "i skälig utsträckning". Arbetsgivare som inte följer det kan bli skadeståndskyldiga.

Möjligheten att förklara en uppsägning av personliga skäl ogiltig tas bort i företag med mindre än 15 anställda.

Bara efter prövning ska en person som sägs upp av personliga skäl i större företag kunna få lön medan det prövas om uppsägningen var ogiltig eller sakligt grundad.

Förtur till fast anställning föreslås gälla för personer som varit vikarier i nio månader. I dag gäller tolv månader.

Källa: Utredningen om en moderniserad arbetsrätt

Gå till toppen