Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tutade på civil polisbil – åtalas

En lastbilschaufför åtalas för att han tutat på en bil utan anledning och dessutom inte hållit avståndet.

När den 36-årige lastbilschauffören blev omkörd av en bil som därefter svängde av motorvägen vid trafikplats Flädie tutade han för att signalera sitt missnöje.
Det ledde till att föraren i bilen, som var polis, stoppade lastbilen. Enligt polisen höll lastbilschauffören inte avståndet och låg till sist så nära att han bara såg lastbilens grill i sin backspegel. När han svängde av motorvägen tutade lastbilen under tre sekunder.
Enligt lastbilschauffören gjorde polisen fel genom att svänga in för nära framför hans lastbil. "Jag tycker inte att hans körbeteende var ok", säger chauffören i förhör. Han säger också att han redan innan han blev omkörd såg att det var en civil polisbil, eftersom han känner igen sådana.
Chauffören har inte godtagit böterna på på 2 250 kronor för två fall av brott mot trafikförordningen.
Enligt åtalet har chauffören "inte anpassat avståndet till fordonet framför samt använt ljudsignal längre än nödvändigt och i annat syfte än att förebygga eller avvärja fara".
Händelsen inträffade i augusti. Det behöver inte bli rättegång om chauffören erkänner, men det har han ännu inte gjort.
Gå till toppen