Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beastie Boys lånar ut musik för första gången

Beastie Boys när det begav sig, denna bild är från en konsert 2007. Arkivbild.Bild: Anthony Harvey/AP/TT
Hiphopgruppen Beastie Boys har, utöver unisont hyllade album som ”Ill communication” och ”Paul's boutique”, även varit känd för att aldrig låta sin musik förekomma i någon form av reklamsammanhang – fram till nu.
Under ett avbrott i den amerikanska fotbollsmatchen mellan Pittsburgh Steelers och Cleveland Browns på söndagen hördes Beastie Boys-låten ”Sabotage” i en reklamfilm för Joe Bidens och Kamala Harris presidentvalskampanj.
En talesperson för Biden säger att gruppen gick med på att bryta sitt reklamembargo på grund av ”det kommande presidentvalets betydelse”, skriver Variety .
De två kvarvarande Beastie Boys-medlemmarna Michael Diamond och Adam Horowitz lade mikrofonerna på hyllan efter att kollegan Adam ”MCA” Yauch avled i cancer 2012. Sedan dess har de bland annat nekat actionstjärnan och den forne Kalifornienguvernören Arnold Schwarzenegger att använda just ”Sabotage” i dennes film med samma namn från 2014.
Gå till toppen