Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brynäs nästa SHL-klubb som vill sänka lönerna

Coronapandemin har drabbat klubbarna i ishockeyns SHL hårt. Nu sällar sig Brynäs till raden av klubbar som vill att spelarna sänker sina löner.

Spelarna i SHL-klubben Brynäs kan behöva sänka sina löner med tolv procent för att rädda klubbens ekonomi. Arkivbild.Bild: Tommy Pedersen/TT
Brynäs klubbledning föreslår att spelarna ska sänka sina löner med tolv procent, uppger Aftonbladet. Det skulle spara flera miljoner kronor för Gävle-klubben.
Spelarna fick förslaget inför helgens match mot Växjö.
– De tog emot det bra. Nu ska de får smälta det och sedan ska vi träffa dem igen, säger klubbdirektören Michael Campese till Aftonbladet.
SHL-klubbarnas ekonomiska situation är prekär och blir än värre om publikrestriktionerna kvarstår hela säsongen. Intäkterna från åskådarna är mycket viktiga för klubbarna som utan publik tappar miljonbelopp varje vecka.
Brynäs är inte den första föreningen som begär att spelarna ska sänka sina löner. Djurgården och Leksand har gjort liknande överenskommelser och HV71 förhandlar med sina spelare om lönesänkningar.
Brynäs lönesänkning ska gälla i tre månader.
Gå till toppen