Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Coronatrots på läktarna – närmare 300 tog sig in på Stadion

Det var glädje, det var trångt och det var knappast coronasäkert på läktarplats.
Avslutningsmatchen i division 2 mellan IFK Malmö och Varberg skapade stort intresse – för stort med tanke reglerna för fotbollsmatcher.

IFK Malmös Elliot Lindquist Nilsson med ett inkast framför den gamla VIP-läktaren på Malmö stadion där det fanns åtskilligt med åskådare.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Närmare 300 åskådare följde avslutningsmatchen på Malmö stadion och det blev en planinvasion modell mindre efter slutsignalen.
Glädjen över att IFK Malmö vunnit division 2 västra var stor och att den anrika klubben nu verkar beredd att inta positionen som Malmös andra lag efter Malmö FF.
– Att så många kom blev ett bekymmer för oss. Vi stängde insläppen tjugo minuter före avspark. En hel del blev förbannade och många klarade att ta sig in i alla fall, sa klubbens ordförande Torbjörn Karlsson.
– Det är möjligt att vi skulle kunnat hantera detta på ett annat vis, menade han.
I Sverige är coronabestämmelserna sedan i mars sådana att maximalt 50 personer får besöka ett sportevenemang. Den som anordnar en tillställning som bryter mot förbudet kan dömas till böter.
Gå till toppen