Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drottningen gör insats för valtandshjälte

Två personer dödades och tre skadades under terrordådet vid London Bridge.Bild: Matt Dunham/AP/TT
En man som har hyllats för att han med en valtand bidrog till att stoppa angriparen vid terrorattacken vid London Bridge i den brittiska huvudstaden i fjol, kommer troligen att få sitt tidigare fängelsestraff förkortat.
Detta efter att drottning Elizabeth kommit till hans undsättning, rapporterar flera brittiska medier.
Attacken i slutet av november 2019 kom vid en kriminalvårdskonferens som hölls vid bron. Två personer knivdödades och tre skadades.
Med hjälp av en valtand och en brandsläckare lyckades mannen och flera andra personer sätta stopp för gärningsmannen, som senare sköts till döds av polis.
Enligt det brittiska justitiedepartementet har drottningen nu tagit till sitt sällan använda ”kungliga privilegium”, och på så sätt se till att hans fall tas upp av en frigivningsnämnd tio månader tidigare än tänkt, enligt nyhetsbyrån PA.
Det slutliga beslutet ska fattas av nämnden, men troligt är att han blir frigiven. Han dömdes till ett 17-årigt fängelsestraff 2005 för ett mord utanför en pub.
Gå till toppen