Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hunden blev räddningen: "Asta har förändrat mitt liv"

Förr behövde Anna Olsson söka akut vård varannan veckan. Men nu har det gått över ett år sedan senaste ambulansfärden. Förklaringen är hunden Asta – som slår larm när Anna behöver medicinera för att slippa ett anfall av Addisons sjukdom.

Anna Olsson har Addisons sjukdom. Förr fick hon ofta åka ambulans akut till sjukhus. Men sedan hunden Asta lärt sig känna av när matte är på väg att bli sämre kan Anna Olsson medicinera i tid och leva ett bättre liv. Under söndagen var de på kurs. I bakgrunden syns kursledaren Yrsa Franzén-Görnerup.Bild: Sven-Erik Svensson
Tiken Asta är en Pomeranian på två och ett halvt år. Hon ser ut som vilken hund som helst. Men har en alldeles särskild förmåga. Hon kan lukta sig till när matten Anna Olsson är på väg att få ett anfall på grund av Addisons sjukdom.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen