Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lewicki missar Djurgården – naturlige ersättaren är inte redo

Räkna bort två defensiva mittfältare från MFF-startelvan mot Djurgården i morgon. Oscar Lewicki var inte ens med på den matchförberedande träningen och enligt vad Sydsvenskan erfar är han inte ens med på resan.
– Det är tveksamt med spel, sa tränaren Jon Dahl Tomasson.

Varken Oscar Lewicki eller Bonke Innocent lär vara med mot Djurgården.Bild: LUDVIG THUNMAN
En naturlig ersättare för Oscar Lewicki skulle kunna vara Bonke Innocent, men det lär det heller inte bli även om han är i träning.
– Jag försökte få igång Bonke efter att han haft sin virussjukdom. Men den hade tagit hårt på honom och han var inte helt klar. Jag tror att ni såg det när han kom in i någon match och vi fick dra i handbromsen. Det är synd för hans vidkommande, men jag tror han är hundra procent i nästa vecka, sa Jon Dahl Tomasson.
I övrigt ser alla utespelare ut att vara disponibla. Faktum är att till och med målvakten Dusan Melicharek är ute och tränar med laget.
– Han har varit igång en vecka nu och det går på rätt håll, men han är inte klar att vara med än, sa Jon Dahl Tomasson.
I en något tunnare trupp ska det kanske också noteras att Bonke Innocent, Adi Nalic, Jo Inge Berget, Ola Toivonen och Eric Larsson blir avstängda vid nästa varning.
– Det är en naturlig gång. Jag har bara sagt att de inte ska ta onödiga kort. Vi har inte haft många avstängningar under säsongen och den har gått långt nu ju.
Mot Kalmar senast kunde MFF-tränaren mot slutet byta ut spelare just för att de inte skulle dra på sig varningar.
– Det stämmer. Även om de själv helst ville spela vidare...
För Jon Dahl Tomasson blir Tele2 arena en ny upplevelse. Han har aldrig varit där tidigare och bortser från att MFF haft svårt där på senare år.
– Jag tittar framåt och vad vi är bra på. Vi är flexibla i vårt spel och det ska vi utnyttja. Spelarna är förberedda in i minsta detalj. Vi ska inte ge bort mål och vi ska sticka in huvudet där det gör lite ont. Vi har respekt för Djurgården, men kommer med positiv energi.
Gå till toppen