Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tobias Lindberg: Liberalerna har inte tid att vänta.

Nyamko Sabuni.Bild: Jessica Gow
Detta är en opinionstext från ledarredaktionen. Sydsvenskans hållning är oberoende liberal.
Liberalerna samlas på söndagen till partiråd. Och sällan har partiet haft så mycket att rådslå kring. I mätningarna ligger väljarstödet som regel kring 3 procent och det görs inga fynd i sökandet efter en ny, stor profilfråga.
Visst gjorde L-ledaren Nyamko Sabuni ett nytt försök på fredagens DN Debatt, där hon framhöll att dagens bostadspolitik inte håller måttet.
Det har hon förstås rätt i, men det krävs väsentligt större grepp än att – som Sabuni föreslår – införa en ny social boendeform för behövande och skattefritt bosparande för förstagångsköpare,
Gång på gång blir intrycket att Liberalernas utspel missar mål. Men Sabuni hoppas uppenbart att tiden ska göra skillnad.
"Jag tror att det tar längre tid att nå fram till väljarna än vi haft på oss att kommunicera", sade hon i Aktuellt häromveckan.
Temat var detsamma när hon kommenterade sin svaga insats i SVT:s partiledardebatt.
"Jag hoppas att jag kommer att vara mycket, mycket bättre om några år."
Men ett parti som har långtidsparkerat under riksdagsspärren i opinionsmätningar kan inte bara utgå från att det har tiden för sig. Av allt att döma måste partiet börja visa större politisk relevans för väljarna redan nu.
Gå till toppen