Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Plastikklinik i Södertälje tvingas stänga

Ivo förbjuder en plastikklinik i Södertälje att fortsätta verksamheten efter att stora brister avslöjats. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) belägger en plastikklinik i Södertälje med förbud att fortsätta verksamheten efter att allvarliga brister hittats, rapporterar SVT Nyheter .
Kliniken tvingades stänga redan i september sedan det visat sig att verksamheten bedrivits utan bygglov. Men sedan dess har Ivo hittat så stora brister i verksamheten att de ”medför påtaglig risk för liv och hälsa”.
Ivo pekar på brister i kompetensen hos personalen, hygienen i lokalerna och övervakningen av kvarliggande patienter. Flera personer har fått livshotande komplikationer efter operationer på kliniken. Därför yrkar Ivo även på att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd ska återkalla kirurgens läkarlegitimation.
Även Arbetsmiljöverket har hittat flera brister på kliniken – bland annat har inte kemikalier förvarats på korrekt sätt. Om bristerna inte åtgärdas kan ett verksamhetsförbud även från Arbetsmiljöverket bli aktuellt.
Gå till toppen