Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon plattade ut den tyska företagshierarkin

Chefer som undviker medarbetare i hissen fick Susanna Schneeberger att vända upp och ner på den tyska företagskulturen. I dag har styrelseproffset från Kävlinge tunga poster i flera internationella industriföretag. Men att kvotera in kvinnor på toppositioner för sakens skull är inget hon tror på.

Susanna Schneeberger återvänder gärna till sin barndoms Kävlinge när hon besöker Sverige. Utsikten mot Öresund från restaurangen på Barsebäcks golfklubb hör till favoriterna.
Det är lunchtid på Barsebäcks golfrestaurang och kyparna skyndar mellan borden i den fullsatta matsalen. Susanna Schneeberger bor på den välrenommerade golfanläggningen under sin blixtvisit i Sverige.
– Det är fullt upp i dag. Jag har ett styrelsemöte och så ska jag umgås lite med familjen.
Mötet är med det danska företaget Hempel Group, en ledande färgleverantör för sjöfart och industri. På cv:t kan även tilläggas styrelseuppdrag i Concentric, tillverkare av pumpar och hydraliksystem, och anrika SKF som många av oss förknippar med kullager.
Sedan flera år tillbaka har hon sin bas i tyska Düsseldorf, där hon bor med en österrikisk make och tre barn. Men när Susanna Schneeberger sitter där på golfrestaurangen i Barsebäck så är hon samtidigt hemma.
Som fyraåring flyttade hon med familjen från Uppsala till Hofterup. I tonåren följde medlemskap i moderata ungdomsförbundet och som 18-åring kom hon in i Kävlinges kommunfullmäktige med flera uppdrag i politiska nämnder.
– Jag har alltid haft ett stort intresse för samhällsfrågor, till exempel Sveriges EU-medlemskap och det fria skolvalet. Det var inte givet att det skulle bli en näringslivskarriär, säger Susanna Schneeberger, som tidigare hette Nordström i efternamn.
Efter att ha arbetat som guide i Österrike började Susanna Schneeberger att studera internationell ekonomi med tysk inriktning vid Lunds universitet. Därpå följde en chefsutbildning, även känt under förkortningen MBA.
Susanna Schneeberger blev management trainee på entreprenören Alf Tönnessons mediebolag IMP, med huvudkontor på Ångbåtsbron i Malmö. Efter ett år med arbete i USA, Frankrike och England fick hon flytta till bolagets filial i tyska München.
– Det var mitt första riktiga chefsjobb. Jag fick helhetsansvar för företagets multimedia-division. På den tiden var det främst cd- och dvd-skivor.
En tjänst på gummikoncernen Trelleborg AB gjorde att flyttlasset gick tillbaka till Sverige 2007. Men det var inte enbart jobbet som lockade.
– I Tyskland är det fortfarande svårt att kombinera barn och karriär, så familjelivet spelade också en roll för beslutet att flytta tillbaka.
Efter åtta år i Sverige blev Susanna Schneeberger erbjuden jobb som vd för den tyska krantillverkaren Demag, en tjänst som hon inte kunde tacka nej till. Familjen flyttade tillbaka till Tyskland 2015, närmare bestämt till Düsseldorf.
Flera ägarbyten på kort tid gjorde att det var ett sargat företag som mötte den nya vd:n. Susanna Schneeberger gjorde det till sin främsta uppgift att stärka företagets marknadsposition och ta ner kostnadsbasen. Men arbetet handlade lika mycket om att ändra företagskulturen.
– Tyskland har fortfarande en väldigt hierarkisk kultur. Jag möttes av en lång korridor med stängda dörrar och chefer som ville få hissen uppskickad vid dagens slut så att de slapp möta några medarbetare.
Susanna Schneeberger ökade ledningens tillgänglighet och införde en du-reform bland medarbetarna. Hon gav även organisationen större befogenheter att ta eget ansvar.
– Många tyskar väntar på att få en order, jag vill hellre att man agerar när man ser ett problem.
Efter flera framgångsrika år på Demag bytte Susanna Schneeberger till en chefstjänst på logistikföretaget och trucktillverkaren Kion Group, där hon fick ansvar för automatiseringslösningar och all digitalisering. Och så där har det rullat på.
Trots att Susanna Schneebrger är ett exempel på en framgångsrik kvinnlig ledare tror hon inte på inkvotering av kvinnor i bolagsstyrelser.
– Jag tror mer på värdet av "diversity of minds", det vill säga en mångfald av synsätt. Om alla tänker likadant spelar det ingen roll vilket kön eller bakgrund man har, säger hon.
Fakta

Fem snabba frågor till Susanna Schneeberger

1. Vem har du som förebild? ”Ruth Bader Ginsburg (nyligen avliden domare i USA:s högsta domstol red. anm.). Genom sin livsgärning uppnådde hon otroligt mycket både för samhället och på det personliga planet.”

2. Vad är det första du vill äta när du kommer till Sverige? ”En räkmacka, det finns inte i Tyskland.”

3. Vad gör du på fritiden? ”Jag läser mycket, springer, går på yoga och umgås med familjen.”

4. Vilken är din senast lästa bok? ”Söndagsvägen av Peter Englund, en berättelse om utredningen av mord som inträffade i Stockholm på 1960-talet.”

5. Vad kännetecknar en bra affärslunch? ”God mat och trevligt sällskap. Framför allt att man hittar något mer gemensamt att prata om än bara affärer.”

Gå till toppen