Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ministerns uppmaning: Gå på restaurang

34 procent av restaurangerna i Stockholm som inspekterats sedan pandemin bröt ut har fått anmärkningar — och 20 etablissemang har fått stänga. — Man ska känna att man vågar besöka restauranger som sköter sig, säger socialminister Lena Hallengren (S) när hon följer med på inspektion.

Miljö- och hälsoinspektör Pia Holmström på miljöförvaltningen i Stockholms stad, Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) och socialminister Lena Hallengren (S) deltar i en restaurangtillsyn. Till vänster Daniel Yosef som driver Beirut Café.Bild: Henrik Montgomery/TT
På tisdagskvällen kliver inspektören Pia Holmström in på Beirut Café i Östermalms saluhall. Med sig har hon både socialministern och Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M). Ägaren Elias Karroum svarar på inspektörens frågor om hur restaurangen hanterar coronasituationen och och rekommendationer avseende trängsel.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen