Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oväntad skånsk duo skriver bokserien ”Morden på Österlen”

Österlen får ett eget ”Morden i Midsomer”. Bakom den nya storsatsningen står en oväntad duo: Malmökomikern Måns Nilsson och skånske deckarförfattaren Anders De La Motte. De har inte bara ett förlagskontrakt på en hel bokserie av pusseldeckare, utan även planer på en tv-serie.

Måns Nilsson och Anders De La Motte utgör författarduon bakom ”Morden på Österlen”. Måns Nilsson är van vid att vara en del av duon Anders & Måns och inser att hans nya skrivpartners namn bäddar för missförstånd. "Den här gången får det vara Måns & Anders", säger han med ett skratt.Bild: Jeffery Richt
Under en sommarfest i Lund 2019 hamnade två välbekanta skånska manusförfattare mitt emot varandra. Anders De La Motte är känd som deckarkungen från Lomma vars kriminalromaner översatts till trettio språk. Måns Nilsson har tillsammans med komikerkollegan Anders Johansson utgjort duon Anders & Måns som skapat radio, tv och humorshower i tjugo år. Men han jobbar även som manusförfattare till tv och film.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen