Annons

Annons

Foodora och gig-arbetarna

Restauranger har svårt att tjäna pengar när Foodora växer

När du köper mat genom Foodora tar företaget mer är 30 procent av pengarna du betalar. Många restauranger är hårt klämda när de känner sig tvingade att betala till den rosa matjätten.

– Du tjänar inga pengar på att sälja sushi genom Foodora, säger Debora Fortes på restaurangkedjan Sugoi.

Foodora har fördubblat sin verksamhet under coronakrisen och anställt mer än tusen nya matbud på ett halvår. Men de som betalar utkörningen är huvudsakligen restaurangerna.

Bild: Lars Brundin

Annons

Hundratusentals svenskar köper hem restaurangmat genom mattjänsten Foodora. På deras app eller hemsida kan du välja mellan restauranger i hela stan: thaimat, pizza, indiskt, sallad eller stora stekar. Vissa restauranger skyltar med att leveransen kostar 49 kronor – eller att de har fri hemkörning.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy