Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fackens kritik: ”Finns inget förtroende kvar”

Fackförbunden är missnöjda med kommunledningens agerande efter nakenbadsutredningen. Att en av de inblandade toppcheferna behåller en nyckelposition i kommunen är på flera sätt besvärande, anser man.

Hanna Ström, Akademikerförbundet, Karolina Frick, Akademikerförbundet, Sarah Nystedt, Vision, Ingrid Olsson, Kommunal, Per Persson Landqvist, Lärarförbundet, och Maria Westlund, Saco, är eniga i sin kritik mot kommunledningens beslut.Bild: Niklas Wihlborg
På torsdagen presenterades den oberoende utredningen om konferensskandalen på Örenäs i september. Två toppchefer badade nakna i berusat tillstånd bland flera kollegor med badkläder på. Närvarande personer uppfattade det som att en cheferna kom med sexuella inviter och på ett olämpligt sätt skämtade med medarbetare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen