Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Räknade resenärer ska ge bättre koll på trängseln

Trängsel i kollektivtrafiken är ett ständigt debattämne. Nu räknas Skånetrafikens alla pendlare. Under tidiga morgnar och intensiva eftermiddagstimmar finns mattekunig personal i munskydd på stationerna.

Rebecca Eriksson och Josefine Svedberg från Academic search räknade tågpassagerare på Helsingborg C på torsdagsmorgonen. Till skillnad från de flesta tågpassagerare bar de och deras kollegor munskydd. "Det känns bäst med så mycket folk", säger Josefine Svedberg.Bild: Marcus Svensson
– Vi har jobbat hårt för att få våra resenärer att sprida ut sig över tid, så att vi undviker trängsel i kollektivtrafiken. Både rent fysiskt genom att tipsa dem att gå in i nästa tågvagn eller sprida ut sig på perrongen och genom att informera pendlare om att välja ett tidigare eller senare tåg, säger Theresia Swanholm, tillförordnad presschef på Skånetrafiken.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen