Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Obemannad butik öppnar i Lunds kommun: ”Folk vill kunna köpa direkt av dem som producerar”

Morgondagens lanthandel har redan kommit till Lunds kommun. På lördag öppnar lantbrukarparet Nils och Ann-Christin Jönsson kommunens första obemannade livsmedelsbutik intill gården utmed Revingerakan.

Nils och Ann-Christin Jönsson öppnar en obemannad livsmedelsbutik vid Revingerakan mellan Revingeby och Södra Sandby. Butiken kommer att hålla öppet mellan kl 05 och 23 sju dagar i veckan.Bild: Ingemar D Kristiansen
Grönsaks- och spannmålsbonden Nils Jönsson ser sig förväntansfullt omkring i den lilla digitaliserade butiken som skjutsar släktgården från början av 1800-talet rakt in i framtiden. Brödlådorna och kyldiskarna gapar än så länge tomma. Men torrvaror som kaffe, pasta, ketchup och chokladpulver står prydligt uppradade på hyllorna i livsmedelsboden ”Rakans Automat”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen