Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Paypal-grundaren som blev ambassadör på Skånebesök inför presidentvalet

Han har grundat ett av världens ledande IT-företag och investerat i flera andra. I fjol lämnade Ken Howery dock Silicon Valley och riskkapitalvärlden för rollen som amerikansk ambassadör i Sverige. Men när rösterna är räknade i presidentvalet kan han tvingas packa väskorna. I veckan gjorde ambassadören sitt första Skånebesök.

Den amerikanska ambassadören Ken Howery intervjuas under Malmö näringslivsdag av den skånske entreprenören Hampus Jakobsson.Bild: Hussein El-Alawi
Bara minuterna innan Säpo och amerikanska Diplomatic Security rullar in vid Slagthusets entré i Malmö, med svarta bilar med tonade rutor som döljer att passageraren är den amerikanska ambassadören, släpper svenska myndigheter en nyhet som kommer att ge eko långt utanför landets gränser: De kinesiska telekombolagen Huawei och ZTE stängs ute från uppbyggnaden av de svenska 5G-näten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen