Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vellinge kommun: Möjligt att pedagogerna stundtals inte hade uppsikt över poolen

Den 18 augusti drunknade en sexårig pojke under en idrottslektion på Tångvallaskolan. Vellinge kommun är nu klara med sin utredning av händelsen och kan peka på flera brister: Ingen riskbedömning gjordes innan badet. Ansvarsfördelningen mellan de vuxna var oklar.
– Och vi måste förtydliga antalet elever och ansvariga vuxna när klasser badar, säger Charlotte Sjödahl, tillförordnad utbildningschef i Vellinge kommun.

Efter olyckan har Vellinge kommun genomfört en intern undersökning. Poolen är 25 meter lång, 92 centimeter djup på den grunda delen och 1,40 meter på den djupa delen.Bild: Bengt Arvidsson
Sexåringen hittades livlös på botten av Tångvallaskolans simbassäng under en idrottslektion. Enligt schemat skulle bara halva klassen badat tillsammans med två pedagoger, medan den andra halvan skulle ha undervisning på land med en tredje pedagog. Men de tre vuxna beslutade istället att bada med alla elever.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen