Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Vi korkar upp champagnen när det blir enklare att få jobb."

Dagens ekonomi är global och snabbrörlig. Fyra av fem nya jobb skapas i småföretag, som behöver vara flexibla och ha låga kostnader för att kunna anställa, i synnerhet för att våga anställa dem som är mest utsatta på arbetsmarknaden. Det skriver Niels Paarup-Petersen (C), riksdagsledamot.

Tidningens reporter testade att jobba för Foodora under en månad. Cykelbuden hos Foodora skulle få ett bättre skydd med det förslag Centerpartiet står bakom än med dagens lagstiftning, skriver Niels Paarup-Petersen.Bild: Lars Brundin
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Kenneth Pettersson, ordförande för Transport, avdelning 12, påstår att Centerpartiet redan kan korka upp champagnen (Aktuella frågor 22/10).
Pettersson tar sin utgångspunkt i denna tidnings granskning av Foodora och hävdar att Centerpartiet vill fira att medarbetare behandlas dåligt. Det är ett absurt påstående. Centerpartiet är självfallet emot all typ av utnyttjande av människor.
Vad vi vill är att modernisera arbetsrätten, den del av lagstiftningen som reglerar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Och det behövs.
Dagens arbetsrätt förhindrar uppenbarligen inte de problem som framkommit i granskningen av Foodora, till exempel att personalen inte vågar klaga eller påpeka brister i arbetsmiljön.
Kenneth Pettersson har dessutom fel i sak när det gäller de förändringar av arbetsrätten Centerpartiet står bakom. Enligt tidningens granskning missbrukar Foodora möjligheten till visstidsanställning. I det förslag till ny arbetsrättslagstiftning som Centerpartiet stöder får den som arbetar visstid snabbare rätt till fast anställning än idag. Dagens starka skydd mot diskriminering finns kvar och saklig grund för uppsägning finns kvar. Därutöver föreslås en rätt till kompetensutveckling samt högre skadestånd om man blivit felaktigt uppsagd.
Cykelbuden hos Foodora skulle få ett bättre skydd med det förslag Centerpartiet står bakom än med dagens lagstiftning.
Men en sak har Kenneth Pettersson som sagt rätt i. Centerpartiet vill modernisera arbetsrätten. Vi vill nämligen säkra en arbetsrätt som håller framöver. Dagens arbetsrätt är utformad efter hur arbetsmarknaden såg ut för 50 år sedan, när arbetsgivarsidan var betydligt mer dominerad av ett fåtal större industriföretag än idag.
Dagens ekonomi är global och snabbrörlig. Fyra av fem nya jobb skapas i småföretag, som behöver vara flexibla och ha låga kostnader för att kunna anställa, i synnerhet för att våga anställa dem som är mest utsatta på arbetsmarknaden.
Vi korkar upp champagnen när det blir enklare att få jobb för dem som står längst från arbetsmarknaden.
Vi skålar gärna när vi får igenom bättre möjligheter för alla anställda i Sverige att utveckla sin kompetens. Och vi firar när arbetsrätten motsvarar verkligheten för Sveriges småföretagare. Det borde även Kenneth Pettersson göra om han är intresserad av att fler ska få jobb, inte bara av att gynna de egna medlemmarna.
Vill Kenneth Pettersson se en annan modell än den som nu har presenterats finns det dessutom en bättre lösning än att skriva raljerande debattartiklar: att ta ansvar och kompromissa tillsammans med arbetsmarknadens övriga parter och landa i ett gemensamt förslag. Då gör vi det förslaget till lag. Då skapar arbetsmarknadens parter de regler som gäller på arbetsmarknaden. Inte politiker. Det är så vi i Centerpartiet helst vill ha det. Svenska modellen brukar det kallas.
Niels Paarup-Petersen (C), riksdagsledamot och ingår i utbildningsutskottet och näringsutskottet.
Gå till toppen