Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Intervju

Jan Troell har kvar samma lust som tidigare

Filmskaparen Jan Troell fyller 90 nästa år och är fortfarande aktiv, uppfylld av idéer, både nya och gamla ännu inte genomförda. Och ja, han talar också om en viss åldersvånda. Nu visar Trelleborgs museum en utställning om honom.

Av:
Kurt Mälarstedt
|
Jan Troells femtonde långfilm, ”Dom över död man”, hade premiär i december 2012. Sedan dess har han tillsammans med sin dotter Yohanna skrivit manus till ytterligare två långfilmer. Han har färdigställt ytterligare två längre filmer och ett antal kortfilmer. Han har gjort en kortare och, som han säger, tydligare version av sin film ”Bang!” från 1977. Sju av hans tidigare filmer har restaurerats och kommit ut i en dvd-box med titeln ”Svenska bilder”, och han har återvänt till en flera decennier gammal idé om att göra en film om hembiträden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.