Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya restriktioner för Skånecupen och Lundaspelen: ”Får ta en diskussion”

Både Skånecupen och Lundaspelen hade bestämt sig för att genomföra sina turneringar. Men nu kommer nya, lokala restriktioner där Region Skåne avråder alla att arrangera eller delta i idrottscuper.

När Sydsvenskan kontaktar Skånecupens tävlingschef Per Ågren har han ännu inte hunnit ta del av de nya restriktionerna från Region Skåne.
– Vi får ta en diskussion kring det, om vi gör den i mindre omfattning eller ställer in den helt. Vi kommer naturligtvis beakta och följa reglerna eftersom regeln står över allt annat. Vi får läsa och begrunda och se om det går att arrangera ändå eller om det betyder att vi får ge upp Skånecupen.
Har ni något datum då ni måste bestämma er om ni ställer in eller kör?
– Nej, hallarna vi spelar i kan vi ge besked ett par veckor innan, det kommer ändå inte vara någon annan som nyttjar dem under jul och nyår. Och lagen ska inte resa långa sträckor eller ha hotellboende, för det är lokala lag från Skåne. Man kan lätt och enkelt göra förändringar utan att det kostar och utan att vi är oförskämda mot någon.
– Om det inte är självklart att vi tycker det ena eller andra här så kan man vänta in i december innan man fattar beslut, säger Per Ågren.
Lugis klubbchef Patrik Bengtsson hade heller inte nåtts av nyheten när Sydsvenskan kontaktade honom under eftermiddagen:
– Jag hade ingen aning om det. Men det är klart att vi måste titta över detta och ta det på allvar. Hur det påverkar Lundaspelen i dagsläget vet jag inte.
Senast i nästa vecka kommer man ta ett beslut om Lundaspelen blir av eller inte.
– Senast i början på nästa vecka kommer vi fatta ett beslut om ett vara eller icke vara. Fram till idag har vi haft ambitionen att genomföra det, men med de nya restriktionerna som kommer behöver vi ta en ny diskussion och sätta oss ner och titta på det, säger Patrik Bengtsson.
Gå till toppen