Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rögle upp i topp efter överkörning

Färjestad var varnat. Det hjälpte inte. Rögle drömstartade och svingade sig upp i topp av SHL-tabellen via 5_2 (3_0, 0_2, 2_0) i Karlstad. – Riktigt skönt, säger lagkaptenen Mattias Sjögren.

Rögle jublar efter ännu en seger.Bild: Tommy Pedersen/TT
Rögle är inte SHL-ishockeyns mest merittyngda klubb.
Därför smärtade det lite extra i Ängelholm när det inte blev något slutspel i våras. Det kändes ju att uppstickaren, som slutade trea i grundserien, hade något riktigt bra på gång.
– Det var förstås svintråkigt. Som klubb har vi ju inte nått den nivån tidigare, säger lagkaptenen Mattias Sjögren, som är inne på sin åttonde säsong i A-laget.
Nu är det abrupta slutet på förra säsongen historia – och Rögle är fortfarande ett topplag.
Efter tre imponerade segrar mot Frölunda hemma i Skåne samt Skellefteå och Färjestad borta tronar laget överst i SHL-tabellen.
Mycket talar för att det blir minst lika roligt den här säsongen som i fjol.
– Vi har lärt oss att vinna, att inte vara nöjda. Jag tycker att det har varit väldigt stabilt. Vi är bra på att skapa långa anfall och tunga att möta. Sedan har vi toppar i individuell skicklighet och powerplay som sticker ut ganska mycket, säger Mattias Sjögren.
Matchen mot Färjestad borde ha varit över efter en period.
Då hade Rögle gått ifrån till en rättvis 3_0-ledning och inget talade för hemmalaget.
Färjestad sprattlade till i andra perioden och reducerade till 2_3, delvis tack vare flyt med några domslut _ men varken ett bortdömt mål eller ett par tunga utvisningar kunde stoppa Rögle.
– Det var mentalt tufft att tappa till 3_2 men vi kommer ut med bra karaktär i den tredje perioden. När vi gör 4_2 dödar vi deras energi, säger Sjögren.
Samuel Jonssons viktiga mål kom redan efter 29 sekunder av slutperioden.
Lite senare haltade Färjestads landslagscenter Gustav Rydahl – som har haft problem med ena knäet under säsongsupptakten – av isen efter en tackling från Anton Bengtsson.
I slutet av matchen tappade hemmaspelarna humöret. Både Per Åslund och Martin Johnsson drog på sig matchstraff och Simon Ryfors satte 5_2 i spel fem mot tre.
Cam Abbott var nöjd med segern men är noga med att inte låta tankarna sväva i väg.
– Man är aldrig så bra som man tror att man är. Vi har en bra trupp och riktigt roligt tillsammans men vi har fortfarande väldigt många matcher kvar och mycket att bevisa, säger Rögletränaren.
Färjestads tränare Johan Pennerborn rankade Rögle minst lika högt som favorittippade Frölunda och Luleå – inför mötet med Ängelholmslaget.
Han ändrade inte åsikt efter första perioden i Löfbergs arena.
– De körde över oss fullständigt, säger han till C More.
Gå till toppen