Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Amerikansk techjätte skänker pengar till Uppåkra

Det amerikanska techföretaget Microsoft skänker 50 000 dollar, samtidigt som Staffanstorp och Lund höjer sina anslag till Skånes eget Birka: Uppåkra.
De två kommunerna räknar med att region Skåne följer efter och hoppas att även staten tar ett ansvar. Sammanlagt kan pengarna göra Uppåkra till ett attraktivare besöksmål.

”Det här är en unik plats, det finns mycket vi kan utveckla”, säger Sofia Winge, arkeolog och platsansvarig på Uppåkra. Hon blev på onsdagen positivt överraskad över det höjda stöd som presenterades på en presskonferens med Christian Sonesson (M), kommunalråd i Staffanstorps kommun och Philip Sandberg (L), kommunalråd i Lund.Bild: Emil Langvad
Som Sydsvenskan tidigare berättat saknas pengar för att utforska Uppåkra och bland annat gör femteklassare arkeologernas jobb.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen