Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konserter inför sittande krogpublik på mer än 50 personer stoppas i Skåne

Även konserter inför en sittande krogpublik innefattas av de nya lokala restriktionerna i Skåne. Det innebär att konsertställen som KB, Mejeriet och Slagthuset inte kan arrangera sina planerade konserter för mer än 50 gäster i november.

På Kulturbolaget på Bergsgatan har man byggt upp en ny scen för att kunna skapa mer intima konserter för en sittande restaurangpublik. Onsdagskvällens konsert med Thorbjørn Risager Trio blir av, men alla de andra planerade konserterna läggs nu på is.Bild: Grant M Purdy
Efter tisdagens besked om lokala coronarestriktioner i Skåne rådde en viss förvirring bland länets nöjesaktörer. Den 8 oktober började det gälla ett särskilt undantag för serveringsställen som arrangerar konserter. Innan dess var regeln max 50 besökare för alla konserter, vilket innebar att om en restaurang hade 150 personer i lokalen så var de tvungna att skicka ut 100 av dem om en musiker gick upp på restaurangens scen för att sjunga.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen