Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mållöst på Studenternas: ”Kommer gräma mig”

Sirius jagade en historisk första seger mot AIK. Det blev ingen i det åttonde mötet lagen emellan heller även om Hjalmar Ekdal var ytterst nära att nicka in ett segermål: – Jag kommer gräma mig ett bra tag över den situationen. Det var ju ett jätteläge, konstaterar Siriusbacken efter 0–0 på Studenternas IP.

Sirius Hjalmar Ekdal och AIK:s Paulos Abraham.Bild: Christine Olsson/TT
Sirius har nu mött AIK åtta gånger sedan avancemanget till fotbollsallsvenskan inför säsongen 2017. Efter sju förluster blev det på torsdagskvällen åtminstone en bruten förlustsvit och delad poäng efter att lagen dominerat varsin halvlek:
– En poäng är väl ett steg framåt så man får vara glad åt den i alla fall men när vi har det övertag vi har i framför allt första halvlek så måste vi skapa fler chanser. Det är lite frustrerande, säger Ekdal som i 58:e fick på en fin träff med huvudet efter en hörna:
– Jag ser bollen och står helt ren. Det handlar bara om att få en ren träff på bollen och den går mot stolpen så nicken är bra placerad men de har en gubbe där vid stolpen som fick bort den, tyvärr, säger 22-åringen.
TT: Ditt bästa läge i år att göra ditt första allsvenska mål?
– Ja, jag har haft några lägen men det här var det närmsta. Deras gubbe tar den på mållinjen så det är otur att han står precis där. Sedan kanske jag ska ha en renare träff också men det kommer nog.
Gästande AIK hade också en riktigt fin chans då anfallslöftet Paulos Abraham träffade ribban i 43:e minuten efter en i det läget sällsynt AIK-kontring:
– Henok (Goitom) nickar ner bollen till mig, jag skottfintar och byter fot och skruvar bollen över målvakten med vänstern. När jag ser skottet så tänker jag att den här går in men bollen tar i ribban och studsar via målvakten och ut, säger 18-åringen till TT och fortsätter:
– Det har gått väldigt tungt för mig senaste matcherna så det kändes nästan typiskt, men det är bara att jobba vidare och fortsätta kämpa.
AIK-anfallaren fick en fin chans i slutminuterna också men fick inte riktigt kontroll på bollen men får ändå mycket beröm av sin motspelare efter matchen:
– Paulos är snabb och stark, en riktigt lurig spelare att möta, berömmer Siriusbacken Hjalmar Ekdal.
De båda har spelat ihop i U21-landslaget och AIK-forwarden replikerar gärna berömmet:
– Det var snällt sagt av Hjalmar, fina ord. Han är stark och fysisk han med. Och väldigt jobbig att möta, säger Abraham som tror på en fortsatt klättring uppåt i tabellen för sitt AIK.
– Vi är i bra form, har bra känsla och sex raka utan torsk så det pekar uppåt men vi är inte nöjda, vi ska fortsätta ta placering för placering, det blir en bra avslutning.
För Hjalmar Ekdals Sirius finns dessutom en liten men dock chans att nå en plats i Europa League:
– Sirius är inte vanligtvis så långt fram i tabellen men det är inget som stoppar oss nu utan vi drar nytta av att vi är underdogs. Vi går bara in och kör.
Med fem allsvenska omgångar kvar ligger Sirius på sjunde plats och AIK på tionde.
Gå till toppen