Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man död i arbetsplatsolycka

En man i 60-årsåldern har omkommit i samband med en arbetsplatsolycka norr om Idre i Dalarna, skriver polisen på sin hemsida.

En man i 60-årsåldern omkom i en arbetsplatsolycka när en vägg på en byggarbetsplats rasade över honom.Bild: Nisse Schmidt/ TT
Mannen klämdes under en vägg på en byggarbetsplats och avled på platsen. En förundersökning om vållande till annans död har inletts.
– Vi skriver en anmälan om arbetsplatsolycka och det innebär att man utreder om någon brustit i sitt arbetsmiljöansvar. Skulle det visa sig vara så, innebär det vållande till annans död i och med att han har avlidit, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson i Bergslagen.
Polisen är förtegen om ytterligare detaljer eftersom alla vittnen inte är hörda.
– Av någon anledning har ett väggblock vält, antingen mot något annat eller direkt över honom. I vilket skede av hanteringen det skedde känner jag inte till, säger Mats Öhman.
Händelsen kommer utredas av miljöåklagare.
Gå till toppen