Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Reseavrådan till hela världen – förutom Umeå

Danska medborgare avråds nu från resor till hela världen – förutom de två svenska regionerna Västerbotten och Västernorrland. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Danskarna avråds nu från att göra icke nödvändiga resor till hela världen – förutom de två svenska regionerna Västerbotten och Västernorrland.
Grekland, Tyskland, Norge samt de tre svenska regionerna Gävleborg, Kalmar och Värmland uppvisar en allt för hög smittspridning av coronaviruset och förs nu upp på utrikesdepartementets lista över länder som danskarna avråds från att resa till, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.
För resesugna danskar innebär det att man nu får hålla till godo med att turista i exempelvis städer som Sundsvall i Västernorrland eller Umeå i Västerbotten. De två svenska regionerna är de enda områden i hela världen som danskar i dagsläget inte avråds från att resa till.
Gå till toppen