Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fredricson fri från coronaviruset

Ryttarstjärnan Peder Fredricson är på bättringsvägen efter att ha drabbats av coronaviruset. Under några veckor har han varit isolerad hemma på Grevlundagården.
– Jag är igenom perioden och redo att tävla igen, säger han till Ystads Allehanda.

Peder Fredricson har varit sjuk i covid-19. ArkivbildBild: Anders Bjurö/TT
Många internationella tävlingar har varit inställda, men världsfyran Fredricson hade inte kunnat delta ändå.
Han har varit sjuk i covid-19.
Det bekräftar han för Ystads Allehanda , men ryttarstjärnan vill inte gå närmare in på hur länge han varit sjuk.
– Jag har varit isolerad och mår bra i dag. Det är jag mycket tacksam för. Jag känner mig stark igen och är redo att göra comeback.
Nu siktar han på att omgående kunna vara tillbaka i sadeln.
– Kanske på SM nästa vecka. Jag siktar på det, säger han.
SM avgörs i Skövde och i fredags togs beslutet genomföra mästerskapet, trots att Västra Götaland är en av de regioner som räknas som extra utsatta för smittspridning.
”Smittspridningen på ridsporttävlingar har varit mycket liten. Ridsport är ingen kontaktsport”, skriver Svenska ridsportförbundet på sin hemsida.
Peder Fredricson är en av Sveriges mest framstående hoppryttare och har bland annat vunnit EM-guld och tagit OS- och VM-silver. Han har också vunnit Jerringpriset vid två tillfällen.
Gå till toppen