Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Superupphämtning av Lugi räckte inte – föll mot Sävehof

Efter en katastrofinledning lyckades Lugi hämta upp ett tiomålsunderläge och var nära på att vända matchen helt mot Sävehof. Men Lundalaget fick lämna Partille med en förlust efter att Sävehof vann med 28–27.

Deppiga miner efter förlusten mot Sävehof.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var hemmalaget som inledde starkast och efter tolv minuter hade de en femmålsledning mot Lugi. När det återstod fem minuter av första halvlek låg Lundalaget efter med nio mål. I paus stod det 20–13 till Sävehof.
Lugi missade sina målchanser och Sävehof tog vara på varje tillfälle genom att snabbt ställa om och gång på gång forcera sig igenom Lugiförsvaret. Lundalaget var alldeles för långsamma med att ställa om hemåt.
– Vi spelar dåligt i första och gör många tekniska fel och anfallsspelet var inte bra nog. Vi skulle varit mycket bättre från början, säger Lugitränaren Marc Udh.
Lugis tränare Marc Uhd tilldelades en varning under matchen.Bild: PETTER ARVIDSON
Men det är inte första gången den här säsongen som Lugi varit i ett ordentligt underläge i paus och sedan lyckats hämta upp det i andra. Och det var precis vad som hände under den sista halvtimmen mot Sävehof.
Med tio minuter kvar hade Lugi hämtat in till ett sexmålsunderläge och sedan dundrade man in mål. Men innan man hade hunnit komma ikapp var tiden ute och matchen slutade 28–27.
– Det var väl en dålig halvlek och en bra halvlek. Vi får bara vara ärliga med att säga att antingen får vi en fantastisk start och har total koll efter tio minuter, eller så blir det som idag och vi får en förfärlig start. Det är ett mönster i det, men mönstret är också så att vi kommer igen i andra. Idag kom vi ikapp, men inte hela vägen. Vi hade kunnat ta ett poäng men det hade vi inte förtjänat, säger Marc Udh.
Gå till toppen