Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trelleborg kvar på kvalplats efter ny förlust

Läget i bottenstriden blir alltmer prekärt för Trelleborg, som i sexpoängsmatchen mot Västerås än en gång hade förtvivlat svårt att skapa målchanser. Siffrorna skrevs till slut till 3–1 i hemmalagets favör efter att inhoppande Justin Salmon avgjort matchen efter bara 15 sekunder på planen.

– Jag får ta på mig en del av det här, i efterhand kan man konstatera att vi var för offensivt balanserade. Tre mål var det länge sedan vi släppte in, de sårade oss där vi normalt är starka, menade TFF-tränaren Kristian Haynes.
Västerås satte högsta fart från start. Viktor Prodell, som gjort succé sedan han anslöt i slutet av september, hann komma i farligt läge en gång innan han gav hemmalaget ledningen bara elva minuter in i första halvlek. Trelleborg kvitterade visserligen snabbt genom ett skott från Haris Brkic som touchade försvarare och ändrade bana, men Västerås ledde ändå med 2–1 i halvtid.
I andra halvlek försökte Trelleborg flytta upp, men några riktigt farliga chanser kom man aldrig till.
– Vi var i rätt områden, men lyckades inte omsätta i chanser. Delvis kanske självförtroende och delvis beslutsamhet. Men det har varit ett problem hela året, erkände Kristian Haynes.
För Trelleborg väntar nu två helt avgörande möten med bottenkonkurrenterna Ljungskile och Dalkurd, innan man avslutar mot Jönköpings Södra och Halmstad.
– Jag tycker ändå vi fick bättre kontroll i andra efter att Herman Hallberg kommit in tidigt. Det tar vi med oss. Men alla spelare måste pricka sin dag resten av säsongen, det finns inte marginaler till annat, konstaterade Kristian Haynes.
Gå till toppen