Annons

Annons

Annons

krönikaPresidentvalet i USA

Camilla Sylvan
Häng med Sydsvenskan under USA-valsdygnet

Ett avgörande historiskt ödesval, en folkomröstning om Trump – det är några av alla de beskrivningar som uttalats om tisdagens presidentval i USA. Opinionsmätningarna lutar åt Biden. Men vi vet ju hur Trump lyckades överrumpla världen för fyra år sedan.

Oavsett om du vakar över skärmen hela natten eller nöjer dig med uppdateringar så har vi något för dig – häng med oss på Sydsvenskan.se.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Tisdagen den 3 november avgörs vem som blir USA:s nästa president.

Annons

• Liverapportering

Vid åttatiden på tisdagskvällen drar vi igång vårt live-flöde i samarbete med TT. I början på kvällen blir det vallokalsundersökningar, uppdateringar från USA, kommentarer från omvärlden och annat som kan vara av intresse. Ni läsare är också välkomna att ställa frågor till oss under kvällen och natten, som vi ska gör vårt bästa för att besvara.

Annons

• Live-grafik

Annons

Hos oss kan du se hur det amerikanska folket har röstat stat för stat. Vår grafik på sajten uppdateras minut för minut i takt med att rösterna räknas. De första resultaten väntas vid ettiden på natten, svensk tid.

• Experten

Sydsvenskans senior columnist Per T Ohlsson, som bevakade sitt första USA-val 1984, kommer att sitta vid tangentbordet hela natten och göra fortlöpande analyser av läget, samt svara på utvalda läsarfrågor.

• Tv-soffa med Heidi Avellan

På onsdagsmorgonen kan du avrunda din valvaka eller vakna upp med en uppdatering och analys av valnatten i en direktsändning. Sydsvenskans politiske chefredaktör Heidi Avellan kommer vid flera tillfällen under onsdagen, med start klockan 06, att samtala om läget med inbjudna gäster.

• Uppvärmning

I väntan på den skarpa live-bevakningen kan du börja med att värma upp med att läsa sådant vi redan har publicerat om valet:

Och sist men inte minst, lite satir i lergubbeform:

Inbäddat innehåll

Och allt annat hittar du här under vinjetten Presidentvalet i USA.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan