Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

#draåtskogendittarsle – Wiens kampord mot terror

Människor har samlats under hashtaggar som #prayforlondon och #jesuisCharlie efter tidigare terrordåd i Europa. I Österrike är det orden ”schleich di, du oaschloch” (dra åt skogen, ditt arsle) som gäller – inspirerade av ett vittnes ilskna reaktion mot terroristen mitt under attacken.

En militärpolis bevakar en gata i Wien i Österrike efter terrorattacken i måndags kväll då fyra personer dödades och ett tjugotal personer skadades. Arkivbild.Bild: Matthias Schrader
Många blev vittnen till terrorattacken i den österrikiska huvudstaden Wien, där en beväpnad 20-årig man attackerade flera platser i den centrala staden och dödade fyra personer. Ett av vittnena blev så upprörd när han såg vad som hände, att han på bred dialekt ska ha ropat ”schleich di, du oaschloch” mot terroristen – wiensk slang som betyder ungefär ”dra åt skogen, ditt arsle”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen