Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna i Skåne döms till fängelse – undanhöll miljoner från skatteverket

En kvinna i Staffanstorp som bedriver affärsverksamhet kopplat till hästbranschen har låtit bli att deklarera miljonbelopp under flera år. Själv hävdar hon att hennes bokföring kidnappades av en falsk bokföringsbyrå. Nu döms kvinnan till fängelse och näringsförbud.

Lunds tingsrätt godtog inte kvinnas förklaring. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
I januari 2019 började Skatteverket granska en kvinna från Staffanstorp som driver företag med koppling till hästbranschen.
Då hade kvinnan inte momsdeklarerat sedan 2016 samt hoppat över flera inkomstdeklarationer.
Utredningen visade att kvinnan totalt haft inbetalningar på nio miljoner kronor, samt utbetalningar på drygt nio miljoner kronor, mellan 2016 och 2018.
Kvinnan medger att hon inte har deklarerat under den perioden, men att orsaken varit att hon befann sig i en nödsituation.
Hon hävdar att hon anlitade en bokföringsbyrå som visade sig vara oseriös, och kidnappade hennes bokföring. Efter hot om att hennes närstående skulle råka illa ut hävdar kvinnan att hon betalade en halv miljon kronor i kontanter till den falska bokföringsbyrån, för att få tillbaka sin bokföring.
Lunds tingsrätt bedömer att kvinnans uppgifter är vaga och svårkontrollerade. De uppgifter som gått att kontrollera har inte lett till att historien kunnat verifieras.
Kvinnan döms nu till fängelse i åtta månader, samt näringsförbud i tre år för grovt bokföringsbrott.
Gå till toppen