Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre gånger upp för Kindred

Den så kallade sportboksaktiviteten går starkt för spelbolaget Kindred. Arkivbild.Bild: Antonio Calanni AP/TT
Spelbolaget Kindred redovisar en vinst före skatt på 60,7 miljoner pund (cirka 690 miljoner kronor) för årets tredje kvartal. Det är en nästan tre gånger så hög vinst som under motsvarande kvartal i fjol, som låg på 21,4 miljoner pund.
Spelöverskottet lyfte till 280,7 miljoner pund, upp från 226 miljoner pund och antalet aktiva kunder steg till rekordhöga 1,65 miljoner, upp från 1,38 miljoner.
”Stark tillväxt på lokalt reglerade marknader med strikt kostnadsfokus resulterade i ett starkt kvartal”, skriver koncernchefen Henrik Tjärnström i en kommentar i delårsrapporten.
Spel på sport går starkt, tillägger han.
”I takt med att de större ligorna återgått världen över samt att förflyttningen från offline till online fortsätter har vi sett en tillväxt bland aktiva kunder på 19 procent jämfört med samma period förra året.”
Gå till toppen