Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

IBK Lund sekunder från första SSL-segern

IBK Lund hade första SSL-segern inom räckhåll – men fick till slut nöja sig med en poäng hemma mot Nacka. Med bara sex sekunder kvar att spela hade Lund 6–5 och en historisk vinst i sikte, men Nacka kvitterade snöpligt.

– Otroligt tungt. Vi kämpade och slet, men kvitteringen var ett juniormisstag. Sådant händer när man har ett ungt lag, suckade tränaren Johan Gustafson.
Matchen hann svänga många gånger om innan det dramatiska slutet, men det var Lund som hade greppet redan från början. I alla fall målmässigt. Minna Karlsson gav laget ledningen i början av första och även om Nacka stack emellan med ett par kvitteringar, var det hemmalaget som ledde till synes ganska tryggt med 5–2 inför sista, efter en målexplosion i andra perioden.
– Ska man se något positivt, är det våra mål framåt. Vi har haft svårt med målskyttet innan, men sex mål får man vara nöjd med. Gäller att inte släppa in lika många bara, konstaterade Johan Gustafson bistert.
En snabb reducering i sista periodens inledning gav Nacka en skjuts, men Lund såg ut att hålla undan – ända tills Philippa Blom förstörde festen sekunder kvar.
– Vi hade koll på henne hela matchen och vi var först på långbollen upp, ändå kom den fram till henne och hon fick sätta den. Vi slarvade bort detta, framför allt när de fick göra mål så snabbt i sista, konstaterade Johan Gustafson.
Efter en mållös förlängning där Minna Karlsson missade den straff hon själv ordnat, knep Nacka bonuspoängen i straffläggningen.
Gå till toppen