Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Att sälja ingår i strategin, men vi ska ändå ha ett starkare lag nästa år”

Genombrott för unga spelare som Anel Ahmedhodzic och Marko Johansson – en av de viktigaste ingredienserna av flera skäl. Så summerade bland annat sportchefen Daniel Andersson SM-guldet 2020.
– Vi har en otroligt bra akademi som producerar spelare. Därifrån har vi inte riktigt lyckats etablera spelare de senaste säsongerna. Det är vår identitet och det måste vi göra – och det har vi gjort i år, sa, Daniel Andersson.

Daniel Andersson värnar om unga egenfostrade spelare. Här gratulerar han Oscar Lewicki och Erdal Rakip till guldet. Två spelare som gått just den vägen.Bild: LUDVIG THUNMAN
– Vi vill att unga spelare ska få chansen och att vi ska vinna. Vissa tränare väljer ändå en annan väg, men vi har ett bra samarbete ihop med Jon Dahl Tomasson, sa Daniel Andersson vidare som en tydlig känga mot förre tränaren Uwe Rösler.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen