Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan kan få se sin nya klubb hylla MFF

Zlatan Ibrahimovic gick in i Hammarby med ett uttalat att mål att göra klubben störst i Skandinavien. I nästa omgång kan dock Milanstjärnan få se sin nya klubb applådera den förra.
– Så måste det väl bli, säger Behrang Safari.

Zlatan Ibrahimovic på plats på en Hammarbymatch i augusti i år.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
I de stora ligorna har det länge varit tradition med en så kallad ”guard of honour” om ett lag avgjort serien innan sista omgången. Det betyder att de nyblivna mästarna applåderas in på plan av motståndaren, som formerar sig i en korridor.
Det skedde exempelvis 2017, då AIK bildade en hyllningskorridor på Stadion när MFF marscherade in.
AIK:s spelare står guard of honour när Malmö FF gör entré den 23 oktober 2017 i Malmö.Bild: PETTER ARVIDSON
I nästa omgång spelar Malmö FF borta mot Hammarby, som ligger sexa i tabellen. Ett på förhand laddat möte sedan Zlatan Ibrahimovic för ett år sedan gick in som delägare i Stockholmsklubben. Ett beslut som inte landade väl bland himmelsblå supportrar.
På presskonferensen efter att MFF säkrat guldet via 4–0 mot Sirius fick Behrang Safari och Ola Toivonen frågan om de tror att Hammarbyspelarna tänker rada upp sig i en hyllning inför lagens möte i Stockholm den 22 november.
– AIK gjorde det sist, om jag inte minns fel, säger Behrang Safari.
– Det tror jag de kommer göra, jag tror inte de kommer ha några problem med det, fortsätter han.
Ola Toivonen tror också på applåder på Tele 2 Arena.
– Jag tror inte heller de har några problem med det, säger anfallaren.
Gå till toppen