Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: ”Detta beteende är minst sagt felaktigt och oansvarigt”

Även om det slutade med en utvisning i sista matchen var uppmärksamheten otroligt positiv och stor när Anel Ahmedhodzic gjorde debut för Bosnien. Men det vänder fort – nu blåser det full storm sedan backen fått lämna återbud till den här samlingen då det finns corona i MFF-truppen.
”I det här fallet fanns det ingen patriotism som uppträdde så mycket i tidigare uttalanden, liksom respekt för lagkamrater och staten, vars tröja borde vara helig för alla spelare”, skriver det bosniska förbundet på sin hemsida enligt google translates översättning.
Anel Ahmedhodzic efter guldmatchen mot Sirius.Bild: LUDVIG THUNMAN
Tränarna Jon Dahl Tomasson och Remy Reijnierse konstaterades smittade tidigare och efter segermatchen mot Sirius testade Anders Christiansen positivt. Då pausade MFF all verksamhet runt A-laget och en annan konsekvens blev att Island plockade bort Arnor Traustason ur truppen. Vilket bland annat innebär att han missar en direkt avgörande kvalmatch till EM nästa sommar.
I samråd med MFF lämnade Anel Ahmedhodzic återbud till Bosniens matcher. Detta rasar alltså förbundet mot nu. Man hävdar att ingen information kommit från vare sig Ahmedhodzic eller Malmö FF.
”Detta beteende är minst sagt felaktigt och oansvarigt, särskilt eftersom information om hans frånvaro från denna samling redan har dykt upp offentligt, från människor nära Ahmedhodzic”, skriver det bosniska förbundet på sin hemsida.
Det har varit ett par tuffa veckor mentalt för Anel Ahmedhodzic. Först blev det ju offentlig uppmärksamhet kring ett inlägg hans pappa skrivit på Facebook, vilket Anel helt tog avstånd ifrån.
Nu utmålar alltså det förbund som hyllade honom för några veckor sedan som en svikare.
Och i en tid av en pandemi som rasar i världen kan man ju tycka att det är minst sagt förvånande att ta till så starka ord för ett återbud.
Gå till toppen