Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen Hersleyeffekt – Rögle vann derbyt

Det blev ingen Hersleyeffekt för Malmö Redhawks. Hemmalaget blev mållöst men saknade sannerligen inte chanser när man förlorade säsongens första Skånederby med 0-2 hemma i Arenan.

– En kul match att vara tillbaka, men där står ju noll på tavlan, tyckte Patrik Hersley.
Pagtrik Hersley och Joe Veleno i kamp med Rögles Taylor MatsonBild: AVDO BILKANOVIC
KHL-spelaren visade dock att han kommer att göra nytta för Redhawks.
– Det var jobbigt och tufft. Inte en av mina bästa matcher men inte en katastrof heller. Det kändes i benen, sa Hersley.
Den hårdskjutande backen var tillbaka i Malmö och SHL efter sex säsonger i Ryssland – och han är det för att hjälpa laget att resa sig från bottenstriden.
Men första insatsen gav varken mål eller poäng.
– Alla gör sitt bästa, men det är svårt att få till det lilla extra, att peta in en puck. Jag tror att vi måste få till längre anfall. Förhoppningsvis kan vi höja oss.
Patrik Hersley användes flitigt som power play man och i spel fem mot fem parades han ihop med Markus Lauridsen. De fick mycket istid tillsammans.
– Det är ju så man vill ha det. Men summa summarum, inga mål och inga poäng. Det finns lite att förbättra, tyckte Hersley.
Serietvåan mot lag nummer 13 i tabellen.
Utgången skulle vara given – men det handlade ju om ett Skånederby. Och inte vilket som helst. Redhawks kastade in profilen Patrik Hersley i laguppställningen för att öka hettan efter landslagsuppehållet.
Det fick dock ingen omedelbar effekt i hans första match för säsongen utan ännu en tung förlust.
I matchens första powerplay fick Adam Brodecki i stort sett öppet mål, men Rögles målvakt Christoffer Rifalk gjorde en av säsongens vassaste räddningar.
Efter en jämn och mållös första period ökade Rögle trycket i början av den andra perioden. Efter 2.44 satt första pucken bakom Oscar Alsenfelt i Malmömålet. Videogranskning ändrade inte på saken. Olli Palola inledde derbymålskyttet i spel fem mot fyra.
I det läget dominerade Rögle stort. Men Redhawks jobbade sig in i matchen igen och var väldigt nära en kvittering i periodens slutskede. Fredrik Händemark hade en styrning i stolpen bland annat. Men det ville sig inte riktigt för hemmalaget.
Redhawks jagade en kvittering och tränaren Joakim Fagervall provade att ta ut målvakten Oscar Alsenfelt i ett försök att göra mål.
I stället föll Joe Veleno i en situation som skulle kunna ha lett till utvisning på Rögles Taylor Matson. Pucken letade sig fram till Simon Ryfors som kunde skicka in slutresultatet 2–0 i tom kasse. Irritationen bland Malmöspelarna var minst sagt tydlig.
– En tveksam situation. Jag vill inte stå här efteråt och hänga ut domarna för det. Vi får börja med att titta oss själva i spegeln, menade Patrik Hersley.

Redhawks tunga start i SHL

Här är Redhawks alla matcher i SHL så här långt. Redhawks siffror först.
MotståndareResultat
Rögle (h)0–2
Färjestad (h)2–3
Skellefteå (h)3–2
Oskarshamn (b)1–4
Växjö (b)3–4
Frölunda (h)2–6
Luleå (h)2–4
HV71 (b)2–5
Örebro (h)2–1
Färjestad (b)4–2
Djurgården (b)0–3
Leksand (h) 3–5
Gå till toppen